Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Γλυκά και γεμιστά! Συνταγή για μπουγατσάκια με κρέμα


Mpougatsakia-650
Σε ένα μπουγατσάκι ποιος μπορεί να αντισταθεί; Φτιάξ’ τα σπίτι, εύκολα και απλά και σέρβιρέ τα για πρωινό ή για απογευματινό για να συνοδεύσεις τον καφέ σου.
Υλικά
  • 600 γραμμ. φύλλο κρούστας
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 150 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γραμμ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 100 γραμμ. μαργαρίνη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλλα
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
Διαδικασία
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα να βράσει. Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε 2 κουταλιές μαργαρίνη και σοτάρουμε το σιμιγδάλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αβγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο γάλα που έχει ήδη βράσει.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε με λιωμένη μαργαρίνη. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και τοποθετούμε λίγη από την κρέμα, δίνοντας το σχήμα που θέλουμε. Μπορούμε να κάνουμε τριγωνάκια, ρολά, χωνάκια ή φακέλους.
Τοποθετούμε τα μπουγατσάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20' ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν, τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου