Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Δροσερό & απολαυστικό – Συνταγή για γλυκό με ζελέ ανανά


gliko-zele-650
Θα μπορούσε να είναι το γλυκό του καλοκαιριού. Δροσερό, με απαλή γεύση και λαχταριστό ζελέ για επικάλυψη… δεν θα λείπει από κανένα ψυγείο! Συμφωνείς;
Υλικά
Για τη βάση
  • 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
Για την κρέμα
  • 1 ½ φλιτζ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη
  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα γκράνμπερις
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Το απλώνουμε στη βάση ενός μακρόστενου πυρέξ. Φτιάχνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά. Παρασκευάζουμε το ζελέ ανανά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρώς.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του το κρύο και ελαφρώς πηκτό ζελέ. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Το ξαναβγάζουμε, πασπαλίζουμε με γκράνμπερις και σερβίρουμε.
από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου