Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδια



Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδια

Διακόσμησε τα βάζα του σπιτιού σου με αυτά χάρτινα, γεμάτα χαρούμενα χρώματα, εντυπωσιακά λουλούδια! Με λίγα υλικά και διάθεση για δημιουργία, γίνε για λίγη ώρα «καλλιτέχνης» και είμαστε σίγουροι ότι όταν ολοκληρωθεί το «έργο» σου θα είσαι πολύ υπερήφανη!
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδιαΥλικά που θα χρειαστείς
• Χρωματιστό χαρτί
• Ψαλίδι
• Κόλλα
Οδηγίες βήμα- βήμα
1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις συνηθισμένο χαρτί χειροτεχνίας αλλά τα χρωματιστά χαρτιά είναι ιδανικά. Μπορείς επίσης να βάψεις το χαρτί με τα χρώματα της αρεσκείας σου, δημιουργώντας όμορφες αποχρώσεις για να κάνεις τα λουλούδια σου, να δείχνουν υπέροχα.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδιαΚατ “αρχάς, θα πρέπει να κόψεις το χρωματιστό χαρτί σε λωρίδες τουλάχιστον 2 ίντσες πλάτος και μήκος της επιλογής σου.
Κάνε μια λεπτή πτυχή –όπως στη φωτογραφία- κατά μήκος οποιασδήποτε από τις κατακόρυφες άκρες.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδια2. Κρόσσια. Μπορείτε να διπλώσετε το κομμάτι χαρτιού στη μέση για να εξοικονομήσετε χρόνο κόβοντας τα κρόσσια. Κόψε το κομμάτι χαρτιού οριζόντια, αλλά όχι μέχρι το τέλος. Άφησε περίπου 1 εκατοστό.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδιαΠροσπάθησε επίσης να κόψεις κρόσσια ίδιου πάχους, ομοιόμορφα και όσο πιο λεπτά γίνεται, για να γίνουν ακόμα πιο όμορφα τα λουλούδια σου.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδια3. Όταν τελειώσεις με αυτή τη διαδικασία, ήρθε η ώρα να τυλίξεις τα κρόσσια προκειμένου να τα κάνεις ελικοειδή.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδιαΞεκίνα τυλίγοντας το κάθε κρόσσι από την άκρη, μέχρι επάνω.Αυτό είναι το μόνο βήμα που απαιτεί χρόνο, αλλά είναι και το πιο σημαντικό βήμα.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδια4. Πριν κάνεις το λουλούδι, θα πρέπει να κάνεις τη βάση (το κοτσάνι του). Χρησιμοποίησε το πράσινο χαρτί για την κατασκευή του.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδιαΚόψε μια λωρίδα μήκους (2 Χ 10 ίντσες) από το πράσινο χαρτί χειροτεχνίας και άρχισε να διπλώνεις το χαρτί διαγώνια από κάθε ένα άκρο (γωνία) μέχρι να φτάσεις στο άλλο άκρο. Στερέωσέ το με μια μικρή ποσότητα κόλλας και στις δύο άκρες του.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδια5. Πάρε το ελικοειδές κομμάτι που έφτιαξες και βάλλε κόλλα κατά μήκος του χαρτιού (από την πίσω πλευρά).
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδιαΆρχισε να τυλίγεις το κομμάτι αυτό πάνω στο «κοτσάνι» του λουλουδιού, προσεκτικά μέχρι κάτω.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδια6. Πρόσθεσε φύλλα στο λουλούδι σου. Χρησιμοποίησε πράσινο χαρτί για την κατασκευή των φύλλων. Κόψε ένα μικρό κομμάτι (2 Χ 3 ίντσες).
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδιαΔίπλωσε το χαρτί σε σχήμα ακορντεόν –όπως στην φωτογραφία- με 1 εκατοστό απόσταση το ένα «τσάκισμα» από το άλλο.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδιαΚόψε τη μία πλευρά σε ένα μυτερό σχήμα.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδιαΞεδίπλωσε το χαρτί και κόλλησέ το γύρω από το μίσχο, κάτω από το χάρτινο λουλούδι.
Φτιάξε μόνη σου πολύχρωμα, χάρτινα λουλούδιαΈτοιμο το λουλούδι! Φτιάξε λουλούδια από διαφορετικά, όμορφα χρώματα και στόλισε το σπίτι σου!
από:marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου