Υλικά
- Βούτυρο 225 γρ
- Ζάχαρη 225 γρ
- Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ
- Αυγά 4
- Λεμόνια 2 (το ξύσμα τους)
- Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 2 κουταλιές γλυκού
Για το σιρόπι
- Ζάχαρη 125 γρ
- Λεμόνια 2 (τον χυμό τους)
Για διακόσμηση
- Κρέμα γάλακτος 330 ml
- Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
- Λεμόνι 1 το ξύσμα του
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει . Μετά ρίχνουμε το αλεύρι , το baking powder , τα αυγά και το ξύσμα λεμονιών και τα χτυπάμε όλα μαζί. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά (μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι). Κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά. Πριν το σιροπιάσουμε κάνουμε πάνω στο κέικ μερικές τρύπες με οδοντογλυφίδα για να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι. Το σιροπιάζουμε όταν θα είναι το σιρόπι χλιαρό και το κέικ ζεστό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη με το μίξερ,μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη σαντιγί. Στολίζουμε το κέικ μας με την σαντιγί και τέλος διακοσμούμε με το ξύσμα λεμονιού.
από:chefoulis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου