Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Γλυκό με σοκολάτα και μπισκότα



Γλυκό με σοκολάτα και μπισκότα

Ένα γλυκό σούπερ σοκολατένιο και απολαυστικό. Παραπέμπει πολύ σε μωσαϊκό. Η διαφορά με το μωσαϊκό είναι στην μορφή, στο ότι περιέχει ζαχαρούχο γάλα και δεν είναι τόσο σκληρό όσο το μωσαϊκό.
Με λίγα υλικά και μέσα σε ελάχιστη ώρα ένα άψογο γλυκάκι.
Γλυκό με σοκολάτα και μπισκότα. Δοκιμάστε το…
Υλικά:
  • 300γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
  • 35γρ. βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
  • περίπου 20 τετράγωνα μπισκότα βανίλια
  • ψιλοκομμένα φυστίκια
Εκτέλεση:
  1. Απλώνουμε σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ λαδόκολλά αφού την βουτυρώσουμε πρώτα.
  2. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα με ζαχαρούχο γάλα και βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσέχουμε να μην καεί το μείγμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Χύνουμε ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας στον πάτο της φόρμας. Προσθέτουμε μια στρώση μπισκότα. Συνεχίζουμε με στρώματα σοκολάτας και μπισκότων, τελειώνοντας με μια στρώση σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φιστίκια και καλύπτουμε το γλυκό με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Αποθηκεύουμε το γλυκό για 4 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.
Για το σερβίρισμα:
Αναποδογυρίζουμε το γλυκό πάνω σε μία πιατέλα και απομακρύνουμε την λαδόκολλα. Το κάνουμε αυτό για 10-15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου