Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Μαρμελάδα σύκο






Ανακαλύψτε γευστικά πιάτα με πρωταγωνιστή το φρούτο του Αυγούστου, τα οποία θα δώσουν μια γλυκιά, ιδιαίτερη νότα στο μενού των διακοπών σας.
Μαρμελάδα σύκο
(προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 1 ώρα και 30΄)

Υλικά για 1 βάζο
½ κιλό φρέσκα σύκα, 2 φλιτζ. ζάχαρη, χυμός και ξύσμα από ½ λεμόνι, ¼ κ.γ. κανέλα
1 φλιτζ. νερό








Εκτέλεση
1.Πλένετε καλά τα σύκα.
2.Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό σκεύος το νερό και, λίγο πριν βράσει, προσθέτετε τα σύκα ψιλοκομμένα. Καλύπτετε με ένα καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας και πιέζοντάς τα συχνά ώστε να πάρουν τη μορφή μαρμελάδας. 
3.Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, βάζετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 50΄ αναδεύοντας αρκετές φορές.
4.Όταν το μείγμα είναι πλέον παχύρρευστο, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και την κανέλα, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
5.Η μαρμελάδα σερβίρεται ζεστή, διαφορετικά μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Όταν κρυώσει, την κλείνετε σε βάζο σφραγίζοντας πολύ καλά και τη διατηρείτε σε σκοτεινό, δροσερό μέρος.

Tip: Προσπαθήστε να μην παραβράσετε τη μαρμελάδα, γιατί όσο κρυώνει τόσο πιο παχύρρευστη γίνεται.
πηγή:elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου