Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Συνταγή για μοσχαράκι με πούρε ογκρατέν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!!

Au-Gratin-meat-650
Γύρω γύρω όλοι και στη μέσα λαχταριστό μοσχαράκι με πουρέ ογκρατέν! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στρώνει τραπέζι και σε προσκαλεί να απολαύσεις την πρότασή της.
Υλικά
  • ¼  φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 1.200 γραμμ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα), κομμένο σε μπουκιές

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1 καρότο ψιλοκομμένο

  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

  • 1 δαφνόφυλλο

  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ

  • Αλάτι & πιπέρι

Για τον πουρέ
  • 8 πατάτες

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

  • ¾  φλιτζ.

  • Κρέμα γάλακτος

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι

  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο

  • Αλάτι & φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5΄-6΄ το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3΄-4΄. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουνε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15΄.
Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20΄, να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Διατηρούμε ζεστό κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το μισό τυρί. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και καλύπτουμε με τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200ºC για 15΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του. Σερβίρουμε αμέσως.
από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου