Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Μην αντιστέκεσαι… Συνταγή για το πιο εύκολο μπέργκερ από τον Άκη Πετρετζίκη

akis-petretzikis-junk-burger-650
Στο μυαλό σου, μπορεί να φαντάζει μπελαλίδικο. Ο Άκης Πετρετζίκης, όμως, σου δείχνει ότι το σπιτικό μπέργκερ είναι εύκολη υπόθεση. Εμπιστεύσου τον και θα βγεις κερδισμένος… γευστικά.
Υλικά
  • 600 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα

  • Αλάτι & πιπέρι

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ

  • 8 φέτες μπέικον

  • 8 φέτες τσένταρ

Για το σερβίρισμα
  • Φέτες ντομάτας

  • Μαρούλι

  • Καραμελωμένα κρεμμύδια (προαιρετικά)

  • Mαγιονέζα

  • Kέτσαπ

Διαδικασία
Βάζουμε το μπέικον σε ένα κρύο τηγάνι χωρίς λάδι και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει κριτσανιστό. Στο ίδιο τηγάνι, αφού βγάζουμε το μπέικον βάζουμε τα ψωμάκια να ζεσταθούν και να ρουφήξουν τις νοστιμιές από το μπέικον. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
Σχηματίζουμε τα μπιφτέκια πολύ απαλά στο χέρι μας χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου. Πρέπει το μπιφτέκι να μείνει αφράτο και ζουμερό. Δεν αλατίζουμε μέσα τον κιμά. Αλατίζουμε μόνο την πάνω και την κάτω μεριά από το μπιφτέκι.  Ψήνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από την κάθε μεριά ή όση ώρα χρειάζεται για να έχουμε ένα μέτριο ή καλοψημένο μπιφτέκι.
Δύο λεπτά πριν βγει το μπιφτέκι βάζουμε από πάνω 2 φέτες τσένταρ και το αφήνουμε να λιώσει. Σερβίρουμε στα ψωμάκια με το μπέικον, φέτες ντομάτας, μαρούλι, κέτσαπ, μαγιονέζα και καραμελωμένα κρεμμύδια.
Πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου