Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Γλυκές δημιουργίες από τον Άκη Πετρετζίκη! Συνταγή για θεϊκό κέικ λεμονιού



Γλυκές δημιουργίες από τον Άκη Πετρετζίκη! Συνταγή για θεϊκό κέικ λεμονιού - Κεντρική Εικόνα
Ο δημοφιλής σεφ μπαίνει στην κουζίνα του για να φτιάξει και να σου προτείνει το πιο νόστιμο γλυκάκι, που έχεις δοκιμάσει! Κέικ με ξύσμα λεμονιού, μυρωδάτο και μαγικό.
Υλικά
  • 8 λεμόνια
  • 100 γραμμ. κόρν φλάουερ
  • 225 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • 6 κρόκους
  • 350 γραμμ. νερό
Για το κέικ
  • 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
  • 6 αβγά
  • 350 γραμμ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 6 λεμόνια
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 280 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γραμμ. ρούμι ή κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Παίρνουμε το ξύσμα από τα 6 λεμόνια και στύβουμε και τα 8 (ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλουμε, βάζουμε περισσότερο χυμό στη γέμιση).
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ μέσα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μετά βάζουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο σκεύος, το απλώνουμε και τοποθετούμε μεμβράνη από πάνω (ακουμπώντας πάνω στο μείγμα για να μην κάνει πέτσα) και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα από τα 6 λεμόνια, τα 6 αβγά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και προσθέτουμε την κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το μισό κονιάκ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ 35x12 εκ. και ψήνουμε στο φούρνο για 35-50 λεπτά. Όταν ψηθεί αφήνουμε για 5-10 λεπτά, αφαιρούμε από τη φόρμα  και βάζουμε το κέικ σε μία σχάρα να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια μουσκεύουμε το κέικ με το υπόλοιπο αλκοόλ. Αφαιρούμε την κρέμα από το ψυγείο και τη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Τη χτυπάμε με το σύρμα για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε σε κάθετες φέτες το κέικ και από πάνω βάζουμε την κρέμα λεμονιού και σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού.
Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/keik-lemonioy-me-krema-lemoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου