Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Μεσογειακές νοστιμιές! Συνταγή για φλογέρες με φέτα και ελιές από το Δημήτρη Σκαρμούτσο


flogeres-feta-650
Τέλειο ορεκτικό, λαχταριστό συνοδευτικό του φαγητού σου, οι φλογέρες τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Πόσο, μάλλον, όταν φτιάχνονται με φέτα και αποτελούν έμπνευση του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Υλικά
  • 230 γραμμ. φέτα

  • 1 μεγάλο αυγό

  • ¼ κούπας φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 2 κουταλιές κομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

  • Φύλλα από 3 ματσάκια φρέσκο θυμάρι

  • ¼ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 12 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα

  • 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

  • 1 μεγάλο αυγό για το άλειμμα

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φέτα και το αυγό. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τα υλικά κάνοντας ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Στον πάγκο της κουζίνας τοποθετούμε μια επιφάνεια κοπής, το μπολ που έχουμε λιώσει το βούτυρο, ένα πινέλο μαγειρικής, το μείγμα της φέτας και ένα ταψί.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και επιλέγουμε πρώτα 3 φύλλα. Καλύπτουμε τα υπόλοιπα με μια νωπή πετσέτα για να μη στεγνώσουν. Βάζουμε τα 3 φύλλα στην επιφάνεια κοπής και απλώνουμε με το πινέλο λιωμένο βούτυρο στο πρώτο φύλλο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα στη μέση (κατά μήκος) και μετά οριζοντίως, ώστε να έχουμε 8 ίσια κομμάτια. Παίρνουμε από το μείγμα της φέτας ½ κουταλιά και το απλώνουμε στο κάτω μέρος του κάθε κομματιού. Διπλώνουμε προσεκτικά ένα σφιχτό ρολό και το τοποθετούμε με το τελείωμα του φύλλου να κοιτάζει προς τα κάτω στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα. Με το πινέλο, απλώνουμε λίγο αυγό και ψήνουμε τις φλογέρες για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
από:koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου