Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ψωμί με άρωμα κανέλας για ένα μοναδικό πρωινό


Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, 1 1/2 κ.γλ. κανέλα, το αλάτι, το γάλα, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε για 3 λεπτά.
  3. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και χύνουμε μέσα το μείγμα.
  4. Αναμειγνύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 κ.γλ. κανέλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα στο ταψί.
  5. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
iPop chefs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου