Ψωμί με άρωμα κανέλας για ένα μοναδικό πρωινό
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
- 1/4 φλιτζάνι λάδι
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το μπέικιν
πάουντερ, τη σόδα, 1 1/2 κ.γλ. κανέλα, το αλάτι, το γάλα, το λάδι, τα
αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε για 3 λεπτά.
- Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και χύνουμε μέσα το μείγμα.
- Αναμειγνύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 κ.γλ. κανέλα και το
βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου