Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Μηλόξυδο: Δες τις χρήσεις του σε μαλλιά και σώμα!


Μηλόξυδο: Δες τις χρήσεις του σε μαλλιά και σώμα!


Και ναι! Ήρθε η ώρα να δούμε με άλλο μάτι το αγαπημένο μας μηλόξυδο που συνοδεύει υπέροχα τις σαλάτες μας και τις κάνει ακόμη πιο νόστιμες και ακόμη πιο δροσερές! Οι χρήσεις του μαγικού αυτού ξυδιού -από μηλίτη- στην ομορφιά είναι πολλές και είμαι σίγουρη πως για μερικές από αυτές ούτε που πήγαινε το μυαλό σου!
Ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν, πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια έρχεται για να μας αλλάξει τη ζωή και να μας κάνει ακόμη πιο όμορφες!
Μηλόξυδο: Δες τις χρήσεις του σε μαλλιά και σώμα!
Φύγαμε να δούμε τις χρήσεις του μηλόξυδου στον τομέα τις ομορφιάς… 
# Το τέλειο μαλακτικό για τα μαλλιά μας
Με μηλόξυδο τα μαλλιά γίνονται ακόμη πιο απαλά, λαμπερά και ενυδατωμένα!  Βοηθά επίσης να αφαιρέσει το κατάλοιπο που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και άτονα. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία κατά της πιτυρίδας, αλλά και να καταπολεμήσει τη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.
Θεραπεία
  • Βάλε μαζί ίσα μέρη μηλόξυδο και νερό. Μετά το λούσιμο, ρίξε το μείγμα στα μαλλιά σου και κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Άφησε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το ξέπλυμα με κρύο νερό.
  • Εναλλακτικά, ανέμειξε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και το χυμό ενός λεμονιού σε ένα φλιτζάνι νερό. Χρησιμοποίησε το μείγμα ως τελικό ξέβγαλμα των μαλλιών μετά το λούσιμο. Επανέλαβε μόνο μια φορά την εβδομάδα!
# Ανακουφίζει από ηλιακά εγκαύματα
Σε λίγο καιρό πλησιάζει καλοκαιράκι και σίγουρα θα το χρειαστούμε! Ανακάτεψε λίγο μηλόξυδο με νερό και ταμπόναρε πάνω στο ηλιακό έγκαυμα. Αμέσως θα ανακουφιστείς, αφού το μηλόξυδο, βοηθά στην ισορροπία των επιπέδων pH του δέρματος.
# Εξαφανίζει τις μελανιές
Ναι! Τέρμα πια στα ρουφήγματα από το άλλο μας μισό! Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μηλόξυδου αυξάνουν την κυκλοφορία του δέρματος και θεραπεύουν το συγκεκριμένο σημείο.
# Το τέλειο ποδόλουτρο κατά της κακοσμίας
Σε μία λεκάνη βάλε νερό και ένα φλιτζάνι μηλόξυδο και άφησε τα ποδαράκια σου να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Οι αντισηπτικές ιδιότητες του ξυδιού από μηλίτη εξουδετερώνουν την τυχόν κακοσμία των ποδιών μας και απολυμαίνουν όσο τίποτα άλλο! Την επόμενη φορά που θα πας για πεντικιούρ… ξέρεις τι θα πάρεις μαζί σου!
# Απώλεια βάρους
Με το μηλόξυδο αδυνατίζουμε! Ένα από τα συστατικά του -το ακετικό οξύ- βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους και πιο συγκεκριμένα στο λίπος γύρω από την κοιλιά, τη μέση και τα πόδια! Πίνει κάθε μέρα ένα ποτήρι νερό με δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με άδειο στομάχι και θα δεις θαύματα!
# Λοσιόν κατά της ακμής
Οι αντισηπτικές του ιδιότητες είναι ιδανικές για προβλήματα με το δέρμα. Φτιάξε μια λοσιόν με νεράκι και λίγες σταγόνες από μηλόξυδο και εφάρμοσε σε καθαρό δέρμα λίγο πριν κοιμηθείς!Έτσι θα πεις «καληνύχτα» στην ακμή! Τουλάχιστον η ποιότητα του δέρματος σου θα βελτιωθεί ορατά σε σένα που το πρόβλημα της ακμής είναι πολύ έντονο!
από:marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου