Δώσε χρώμα στο πρωινό με μία κατακόκκινη μαρμελάδα κεράσι!
Θα χρειαστείς
- 1 κιλό κεράσια
- 700 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Aφαιρείς από τα κεράσια τα κοτσάνια και τα κουκούτσια και τα πλένεις καλά. Τα βάζεις σε μία κατσαρόλα να βράσουν μαζί με το νερό και μόλις είναι έτοιμα τα περνάς από μία μια σήτα. Mαζεύεις τον πολτό τους και τον βάζεις μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά. Mόλις η μαρμελάδα δέσει, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και την αφήνεις να πάρει ακόμα μερικές βράσεις. Tην κατεβάζεις από τη φωτιά και την βάζεις σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι.
via:enallaxnews.gr
από:26 eco pages
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου