- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
- 225 γρ. αλεύρι
- 25 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 ml γάλα 2%
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κομμάτι βούτυρο ή λίγο ηλιέλαιο
- 8 μπάλες παγωτό βανίλια
- 10 γρ. μέλι
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε
διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους
Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
- Ψιλοκόψτε πολύ τη κουβερτούρα και την αφήστε τη στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι και το γάλα & στη συνέχεια προσθέστε το μπείκιν πάουντερ και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε τα και αυτά στο μείγμα, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, ψήστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις τηγανίτες μας ( 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα - 6 cm διάμετρο) για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφετί χρώμα.
- Αφήστε τες να κρυώσουν και σερβίρετε με μία μπάλα παγωτού και μέλι.
Συμβουλή του Σεφ:
Δοκιμάστε τις και με maple syrup!!
από:γλυκές συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου