Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

50+ KAΛΟΚΑΙΡΙΝΑ Διακοσμητικά ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Κοχύλια, βότσαλα, ξύλα της θάλασσας  και για τους πιο ...τολμηρούς διακοσμητικά ακόμη και δυο 12αδες ξύλινα μανταλάκια ή μερικές πολύχρονες σαγιονάρες. Ταιριασμένα  και συνδυασμένα με λινάτσα, δίχτυ, σχοινί, πολύχρωμα υφάσματα ή και χάρτινα στοιχεία, θα μετατραπούν σε πολύ ιδιαίτερα καλοκαιρινά στεφάνια για να διακοσμήσετε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. 



Ο σκελετός τους, αν η κατασκευή είναι τέτοια που είναι εμφανής,  μπορεί να φτιαχτεί από κάθε είδους ευλύγιστο ξύλο (λυγαριά, κληματόβεργες κλπ), όπως ακριβώς και τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια ή από οποιοδήποτε υλικό (φελιζόλ ή ακόμη και χοντρό χαρτόνι) που θα επενδύσετε με σχοινί ή ύφασμα, ακόμη κι από 2-3 κομμάτια σύρμα στο οποία θα δώσετε κυκλικό σχήμα, θα πιάσετε μεταξύ τους σε μερικά σημεία με ένα γαντζάκι ή σκοινί και θα τα ντύσετε με "τσαλακωμένη" λινάτσα, δίνοντας τους τον όγκο που θέλετε. 



Κάθε τύπου διακοσμητικά στοιχεία τόσο μεταξύ τους όσο και πάνω στον σκελετό  θα τα κολλήσετε με θερμοκολλητικό πιστόλι ή και μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, απλώς το πιστόλι προσφέρει πιο γρήγορο και σταθερό κόλλημα. 

Τόσο τα επιμέρους διακοσμητικά όσο και ο σκελετός ακόμη κι αν είναι φτιαγμένος από ξύλο μπορούν να βαφτούν σε άσπρο ή όποιο άλλο χρώμα θέλετε με μπογιά σε σπρέϋ, αλλάζοντας εντελώς το συνολικό ύφος της κάθε σύνθεσης, ενώ ένα τέτοιο στεφάνι αν μικρύνετε ελαφρά την διαμέτρό του κι αντί για να το κρεμάσετε απλώς το ακουμπήσετε σε κάποιο σημείο, μετατρέπεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο επιτραπέζιο διακοσμητικό που μπορείτε να πλαισιώσετε με κεριά, λουλούδια κλπ. 





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου