Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Κρέπες με αυγά scrambled


Κρέπες με αυγά scrambled

Σας έχω έναν τέλειο τρόπο για να ξυπνήσετε. Τι καλύτερο από μία ωραία γεύση το πρωί για να πάει καλά η μέρα γεμίζοντας μας ενέργεια και καλή διάθεση (και ναι η διάθεση αλλάζει με ένα ωραίο φαγητό). Οι κρέπες δεν είναι κάτι δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας. Το μυστικό είναι να βάλετε την σωστή ποσότητα στο τηγάνι ώστε να μην βγουν πολύ λεπτές αλλά ούτε και παχιές. Την γέμιση εκτός από αυγά καλό είναι να τις εμπλουτίσετε με τα υλικά της αρεσκείας σας.
Κρέπες με αυγά scrambled. Άντε βρε και καλά ξυπνητούρια!
Υλικά:
Για κρέπες:
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 3 μεγάλα αυγά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
Για την γέμιση:
  • 12 αυγά
  • ½ φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά γάλα
  • ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • αλάτι & πιπέρι
  • προαιρετικά υλικά: πράσινη καυτερή πιπεριά, τριμμένο τυρί, ντομάτες ψιλοκομμένες, κομμένο σε φέτες αβοκάντο, κόκκινη καυτερή σάλτσα ντομάτας, sour cream, μπέικον ψιλοκομμένο κ.λπ.
Κρέπες με αυγά scrambled
Εκτέλεση:
Για τις κρέπες:
  1. Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι, το γάλα και το λάδι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού ¼ φλιτζανιού μείγμα ζύμης και αμέσως περιστρέφουμε το τηγάνι για να καλύψουμε τον πάτο του.
  3. Ψήνουμε μέχρι να αρχίζει να στεγνώνει στις άκρες και να ροδίσει ελαφρώς από κάτω. Με μια σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και στοιβάζοντας την μία κρέπα πάνω στην άλλη.
Για την γέμιση:
  1. Ενώ το μείγμα για κρέπες είναι στο ψυγείο, χτυπάμε τα αυγά και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, επιτρέποντας το βούτυρο να καλύψει όλον τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και με μία σπάτουλα να κουνάμε για να τα ξεκολλήσουμε από τον πάτο.
  2. Συνεχίζουμε μέχρι να μην υπάρχει υγρό κομμάτι αυγού και υπάρχουν μόνο κομμάτια ομελέτας. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα υλικά σε αυτό το σημείο, όπως ντομάτες και πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε.
Για την συναρμολόγηση:
Απλώνουμε μία κρέπα σε ένα πιάτο. Απλώνουμε τα αυγά στην μέση με μία γραμμή. Απλώνουμε από πάνω έξτρα υλικά, αν θέλουμε. Τυλίγουμε την κρέπα σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες.
Κρέπες με αυγά scrambled
Πηγή: http://homecookingmemories.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου