Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ορθογώνια τούρτα με μους σοκολάτας

Ορθογώνια τούρτα με μους σοκολάτας

Μία τούρτα σοκολάτας δεν μπορεί να είναι παρά τουλάχιστον υπέροχη. Η συγκεκριμένη είναι κάτι παραπάνω από υπέροχη αφού φτιάχνετε με αφράτο κέικ σοκολάτας, βελούδινη μους σοκολάτας και σάλτσα μαύρης σοκολάτας. Μπορούμε να την φτιάξουμε και στρογγυλή αν θέλουμε να προσέξουμε την εμφάνιση περισσότερο ή αν την θέλουμε για τούρτα γενεθλίων.
Ορθογώνια τούρτα με μους σοκολάτας. Μοναδική…
Υλικά:
  • λάδι
  • 5 αυγά
  • 155γρ. (3/4 φλιτζανιού) ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάστα βανίλιας
  • 50γρ. (1/3 φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50γρ. βούτυρο
Για την μους:
  • 2 αυγά, με διαχωρισμένο τον κρόκο από το ασπράδι
  • 60γρ. (1/3 φλιτζανιού) ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 100γρ.(70% κακάο) μαύρη σοκολάτα, λιωμένη και κρύα (για την σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ Frangelico
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. (70% κακάο) μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη (για την μους)
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε 2 ορθογώνιες φόρμες για κέικ. Απλώνουμε στον πάτο τους αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να πήξει. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάου και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το 1/3 του μείγματος αλευριού πάνω ​​από το μείγμα των αυγών. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά. Επαναλαμβάνουμε, σε 2 παρτίδες ακόμη, με το υπόλοιπο μείγμα αλευριού. Χωρίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των έτοιμων ταψιών και λειαίνουμε τις επιφάνειες. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Βάζουμε τα ταψιά πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  3. Εν τω μεταξύ, για να κάνουμε τη μους, χρησιμοποιούμε ένα μίξερ για να χτυπήσουμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να πήξει το μείγμα. Χτυπάμε μέσα την σοκολάτα και το Frangelico. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να διαμορφώνουν οι μαλακές αιχμές. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι ανακατεύουμε απαλά την κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα σοκολάτας. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα καθαρό, στεγνό μπολ μέχρι να σχηματίσουν μαλακές αιχμές. Ανακατεύουμε το 1/3 του μείγματος ασπραδιών στο μείγμα της σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε, σε 2 ακόμη παρτίδες, με το υπόλοιπο μείγμα ασπραδιών. Καλύπτουμε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη.
  4. Λαδώνουμε μία ορθογώνια φόρμα (8,5 x 17 εκατοστά) και καλύπτουμε τον πάτο της με πλαστικό περικάλυμμα. Γυρνάμε τα κέικ επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε στη βάση και τις πλευρές της φόρμας κέικ. Κόβουμε δύο ορθογώνια από το κέικ που περίσσεψε, 8,5 x 17 εκατοστά.
  5. Απλώνουμε με ένα κουτάλι την μισή μους πάνω από το κέικ της βάσης και λειαίνουμε την επιφάνεια. Απλώνουμε από πάνω το ορθογώνιο κέικ, πιέζοντας προς τα κάτω απαλά. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μους και λειαίνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ορθογώνιο κέικ και πιέζουμε απαλά προς τα κάτω. Τυλίγουμε την τούρτα σε πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  6. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα γίνει λείο. Γυρνάμε την τούρτα πάνω σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας. Σερβίρουμε.
Πηγή: http://www.taste.com.au/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου