Ρολά με nutella και γλάσο κρέμας τυριού
Μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο και πριν τα σερβίρετε να τα ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Ρολά με nutella και γλάσο κρέμας τυριού. Μοναδικά…
Υλικά:
Για ζύμη:
- 1 φλιτζάνι ζεστό πλήρες γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- ¼ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου και ελαφρώς χτυπημένο
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ελαφρώς κρύο
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- 2 φλιτζάνια Nutella
- 250γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- ¼ φλιτζανιού πλήρες γάλα
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ήπια χύνουμε το ζεστό γάλα πάνω από τη ζάχαρη και τη μαγιά. Το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.
- Χτυπάμε μέσα το χτυπημένο αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι και το αλάτι με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία υγρή ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ με μια υγρή πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας έναν καλά αλευρωμένο πλάστη, ανοίγουμε την ζύμη σε ένα ορθογώνιο.
- Βουτυρώνουμε 12 φόρμες για muffins.
- Λιώνουμε την Nutella για περίπου 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Απλώνουμε την Nutella πάνω από τη ζύμη ομοιόμορφα σχεδόν μέχρι τα άκρα, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Τυλίγουμε την ζύμη γύρω από τον εαυτό της σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε 12 φέτες και βάζουμε το κάθε ένα στην φόρμα muffin.
- Βάζουμε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνουμε στους 180°C. Τα ρολά θα φουσκώσουν. Ψήνουμε μέχρι τα ρολά να ροδίσουν ελαφρά στο πάνω μέρος, περίπου 20-22 λεπτά συνολικά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες ενώ εμείς φτιάχνουμε το γλάσο.
- Για το γλάσο: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
- Βγάζουμε τα ρολά από τις φόρμες και τα περιχύνουμε με το γλάσο. Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: http://thebakermama.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου