Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Τρούφες με κρέμα cheesecake, σοκολάτα και βατόμουρα

Τρούφες με κρέμα cheesecake, σοκολάτα και βατόμουρα


Μοναδικά και λαχταριστά τρουφάκια. Απ’ έξω έχουν επικάλυψη μαύρης σοκολάτας ενώ εσωτερικά γέμιση με κρέμα τυριού και βατόμουρα. Αφού πλάσουμε σε μπαλάκια την κρέμα cheesecake που φτιάξαμε τα παγώνουμε στην κατάψυξη ώστε να διατηρούν το σχήμα τους και να είναι πιο εύκολο για εμάς να τα βουτήξουμε μέσα στην σοκολάτα.
Τρούφες με κρέμα cheesecake, σοκολάτα και βατόμουρα. Απολαύστε τα…
Υλικά:
  • 230γρ. τυρί κρέμα μαλακό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα, πλυμένα και στεγνά
  • ¾ φλιτζανιού μπισκότα, θρυμματισμένα
  • 425γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ανακατεύουμε μέσα τα βατόμουρα.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  3. Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Απλώνουμε σε έναν δίσκο λαδόκολλα και τον αφήνουμε στην άκρη.
  5. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλές μπάλες και τις βάζουμε πάνω στον δίσκο με την λαδόκολλα.
  6. Βάζουμε τον δίσκο με τις μπάλες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς (μπορεί αυτό να διαρκέσει μερικές ώρες).
  7. Λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 5 λεπτά.
  8. Βγάζουμε τις τρούφες από την κατάψυξη και αρχίζουμε να τις βουτάμε στην σοκολάτα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι. Δουλεύουμε σε μικρές παρτίδες. Βάζουμε τις τρούφες καλυμμένες με σοκολάτα πάνω στον δίσκο με την λαδόκολλα.
  9. Τις βάζουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Μαλακώνουν γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: http://omgchocolatedesserts.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου