Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τυλιχτές λιχουδιές! Συνταγή για κρέπες με τυρί και μανιτάρια

crepes-manitaria-650
Όποιος πει ότι δεν λατρεύει τις κρέπες, λέει ψέματα! Πόσο, μάλλον, όταν είναι σπιτικές, χειροποίητες, ελαφριές με γέμιση από μανιτάρια και τυριά.
Υλικά
  • 250 γραμμ. αλεύρι

  • 5 αβγά

  • 300 γραμμ. γάλα

  • ¼  πακέτο βούτυρο λιωμένο

  • 150 γραμμ. νερό ζεστό

  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
  • Μανιτάρια

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • ½  φλιτζ. κρασί

  • 2 ½  φλιτζ. τυριά τριμμένα

  • 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία
Χτυπάω το αλεύρι, τα αβγά, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Τηγανίζω τις κρέπες σε τηγάνι αλειμμένο με ηλιέλαιο. Σοτάρω τα μανιτάρια στο βούτυρο, αλατοπιπερώνω, τα σβήνω με κρασί και σιγοβράζω.
Βάζω λίγη κρέμα γάλακτος για να πήξει και 1 ½  φλιτ. τυρί και μόλις αρχίσουν να λιώνουν κατεβάζω από τη φωτιά. Βάζω λίγη γέμιση σε κάθε κρέπα, τις τυλίγω και τις βάζω σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Περιχύνω τις κρέπες με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί.
Από πάνω ρίχνω 2-3 κομματάκια βούτυρο, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω ½  ώρα στους 200 βαθμούς. Λίγο πριν το τέλος, βγάζω το αλουμινόχαρτο για να ροδίσουν.
από:koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου