ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 2 ΣΑΛΤΣΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!
ΑΠΛΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ(Νο 1)
ΑΠΛΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ(Νο 1)
Υλικά:
- μισό κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- μισό φλ.ελαιόλαδο
- 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 ποτήρια νερό
- 1κ.γ. ζάχαρη
- 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
- 1 πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν μαζί για 15 λεπτά μέχρι να δέσουν κ να έχουμε μια ωραία πηχτή σάλτσα.
ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ(Νο 2)
Υλικά:
- 500γρ.ψιλοκομμένη ντομάτα στο χυμό της
- 1 σκ. σκόρδο ολόκληρη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1|3 φλ. ελαιόλαδο
- 1|3 φλ. λευκό κρασί
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 πρέζα θυμάρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο κ σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ολόκληρο σκόρδο,μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.Σβήνουμε με το κρασί κ αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες,το θυμάρι,τη ρίγανη κ το αλάτι.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι όσο θέλουμε.
Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10λεπτά μέχρι να δέσει.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου