Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 2 ΣΑΛΤΣΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!

ΑΠΛΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ(Νο 1)


Υλικά:
  1. μισό κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  2. μισό φλ.ελαιόλαδο
  3. 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
  4. 2 ποτήρια νερό
  5. 1κ.γ. ζάχαρη
  6. 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  7. 1 πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν μαζί για 15 λεπτά μέχρι να δέσουν κ να έχουμε μια ωραία πηχτή σάλτσα.




ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ(Νο 2)

Υλικά:
  1. 500γρ.ψιλοκομμένη ντομάτα στο χυμό της
  2. 1 σκ. σκόρδο ολόκληρη
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1|3 φλ. ελαιόλαδο
  5. 1|3 φλ. λευκό κρασί
  6. 1 πρέζα ρίγανη
  7. 1 πρέζα θυμάρι
  8. 1 πρέζα ζάχαρη
  9. αλάτι
  10. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο κ σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ολόκληρο σκόρδο,μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.Σβήνουμε με το κρασί κ αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες,το θυμάρι,τη ρίγανη κ το αλάτι.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι όσο θέλουμε.
Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10λεπτά μέχρι να δέσει.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου