Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015


Μους σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος0 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 10 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:
  • 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.) 

  • 6 αυγά

  • 1 πρέζα αλάτι

  • πολύ λίγη βανίλια

  • Εκτέλεση:
    • Κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την σε μπεν μαρί ή σε γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε μέχρι να πάρει μία λεία όψη και αφήστε να γίνει χλιαρή.
    • Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
    • Προσθέστε στα ασπράδια το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε τα με το μίξερ σε σφικτή μαρέγκα.
    • Ρίξτε σταδιακά τους κρόκους στην λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας δυνατά.
    • Ενσωματώστε το 1/3 της μαρέγκας ανακατεύοντας με το σύρμα και προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ανακατεύοντας το μίγμα με μαρίζα ή σπάτουλα με απαλές περιστροφικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω (ώστε να ανακατευτεί καλά η σοκολάτα και να μην πέσει η μαρέγκα) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα σας.
    • Αφήστε τη μους τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο & σερβίρετε τη δροσερή.
    Η Συμβουλή του Σεφ:
    Μπορείτε να βάλετε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών σε μπεν μαρί για να τα παστεριώσετε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου