Εκτέλεση:
- Κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την σε μπεν μαρί ή σε γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε μέχρι να πάρει μία λεία όψη και αφήστε να γίνει χλιαρή.
- Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Προσθέστε στα ασπράδια το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε τα με το μίξερ σε σφικτή μαρέγκα.
- Ρίξτε σταδιακά τους κρόκους στην λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας δυνατά.
- Ενσωματώστε το 1/3 της μαρέγκας ανακατεύοντας με το σύρμα και προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ανακατεύοντας το μίγμα με μαρίζα ή σπάτουλα με απαλές περιστροφικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω (ώστε να ανακατευτεί καλά η σοκολάτα και να μην πέσει η μαρέγκα) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα σας.
- Αφήστε τη μους τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο & σερβίρετε τη δροσερή.
Η Συμβουλή του Σεφ:
Μπορείτε να βάλετε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών σε μπεν μαρί για να τα παστεριώσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου