Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Αρωματική Ψαρόσουπα με σκορπίνα και γαρίδες (βήμα-βήμα)

Η ψαρόσουπα είναι ένα πολύ ελαφρύ φαγητό χωρίς πολλά λιπαρά. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στην συνταγή ή και στα υλικά που προτιμούνται. Η συγκεκριμένη συνταγή....
είναι ιδιαίτερη, γρήγορη στην εκτέλεση, ενώ το αποτέλεσμα γευστικά, μας ενθουσιάζει πολύ.
ΒΑΖΕΤΕ σε μία κατσαρόλα....
1/2 κιλό σκορπίνα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1 καρότο ολόκληρο
1 κοτσάνι σέλερυ
1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
1 φύλλο δάφνης
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
2 λίτρα νερό
Τα σιγοβράζετε για περίπου 1/2 ώρα. 
Καθαρίζετε 500γρ γαρίδες από το κέλυφος και προς το τέλος του βρασίματος προσθέτετε στη κατσαρόλα τις γαρίδες και το κέλυφος.

Συνεχίζετε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ρόζ. Σουρώνετε και κρατάτε το ψάρι, τις γαρίδες, τον ζωμό και το κρεμμύδι. Ξεψαχνίζετε το ψάρι.
ΒΑΖΕΤΕ σε μεγάλη κατσαρόλα ... 
6 κουταλιές ελαιόλαδο....
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2-3 κοτσάνια σέλερυ
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά αλάτι
Τα σωτάρετε για 10 λεπτά να μαλακώσουν και σβήνετε μ' ένα σφηνάκι ρακί.

Προσθέτετε...

1 ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
μερικές κλωστές σαφράν
ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
το ολόκληρο κρεμμύδι
το ζωμό
το ψάρι
τις γαρίδες
Σιγοβράζετε για 10 λεπτά ακόμα και πολτοποιείτε τη ψαρόσουπα.
Γαρνίρετε με ξύσμα λάιμ!
Το μενού που μπορούμε να σερβίρουμε την Αρωματική μας Ψαρόσουπα μπορεί να περιλαμβάνει καναπεδάκια με καπνιστό τόνο και σολωμό και ζεστή ρεβυθοσαλάτα!!
από:myconos ticker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου