Κοτόπουλο με κολίανδρο, καρύδια και γιαούρτι (βήμα-βήμα)
Ένα εύγευστο, εύκολο και θρεπτικό πιάτο με κοτόπουλο με λίγες θερμίδες!! Γίνεται πιο υγιεινό, θρεπτικό και πεντανόστιμο. Ο συνδυασμός δε, του κοτόπουλου με το κολίανδρο μας δίνει πολύ ιδιαίτερη γεύση ....
Υλικά: 600γρ στήθος Κοτόπουλο
1 Γιαούρτι
1 κουτ. σούπας Κολίανδρο
1/2 κουτ. γλυκού Μπούκοβο
2 σκελίδες Σκόρδο
100γρ Καρύδια
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε το στήθος κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τον Κολίανδρο, το Μπούκοβο, το Σκόρδο, τα Καρύδια και τέλος το 1/2 γιαούρτι. Τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το γιαούρτι.
* Θα ήταν καλύτερα αν το ετοιμάζαμε όλα αυτό από την προηγούμενη μέρα που θέλουμε να το σερβίρουμε και να το φυλάξουμε στο ψυγείο έτσι ώστε να μαριναριστεί μέσα στο γιαούρτι το κοτόπουλο πριν ψηθεί.
Αφού μαριναριστεί, του προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψάκι pyrex στον φούρνο, για 60΄στους 200ᵒ C έως ότου ροδίσει το κοτόπουλο.
Έτοιμο!
Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο γιαούρτι, χτυπημένο ως ντιπ για το πιάτο μας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Υλικά: 600γρ στήθος Κοτόπουλο
1 Γιαούρτι
1 κουτ. σούπας Κολίανδρο
1/2 κουτ. γλυκού Μπούκοβο
2 σκελίδες Σκόρδο
100γρ Καρύδια
Αλάτι
Πιπέρι
λίγο Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε το στήθος κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τον Κολίανδρο, το Μπούκοβο, το Σκόρδο, τα Καρύδια και τέλος το 1/2 γιαούρτι. Τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το γιαούρτι.
* Θα ήταν καλύτερα αν το ετοιμάζαμε όλα αυτό από την προηγούμενη μέρα που θέλουμε να το σερβίρουμε και να το φυλάξουμε στο ψυγείο έτσι ώστε να μαριναριστεί μέσα στο γιαούρτι το κοτόπουλο πριν ψηθεί.
Αφού μαριναριστεί, του προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψάκι pyrex στον φούρνο, για 60΄στους 200ᵒ C έως ότου ροδίσει το κοτόπουλο.
Έτοιμο!
Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο γιαούρτι, χτυπημένο ως ντιπ για το πιάτο μας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
από:myconos ticker
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου