Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015


Cupcakes σοκολάτας με πασχαλινά σοκολατένια αυγά

Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος0 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 18 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:
Για τα cupcakes:

·      200γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος ψιλοκομμένη
·      200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
·      200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
·      3 αυγά
·      180γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
·      ¼ της κούπας κακάο
·      1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
·      ½ κ.γ. σόδα
·      ½ κούπα ξυνόγαλο
·      μικρά σοκολατένια αυγά για διακόσμηση

Για το frosting:

·      750γρ. τυρί κρέμα
·      200γρ. βούτυρο
·      3 κ.σ. μέλι
·      300γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς & ετοιμάστε 20 χαρτάκια για muffin.
  • Λιώστε τη μισή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την άλλη μισή ψιλοκόψτε τη και αφήστε τη στην άκρη .
  • Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και τη λιωμένη κουβερτούρα. Τέλος, προσθέστε το ξυνόγαλο και ανακατέψτε.
  • Περάστε όλα τα στερεά υλικά από σίτα σε ένα μπολ και προσθέστε μέσα τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε.
  • Κλείστε το μίξερ, αφαιρέστε τον κάδο και με μια σπάτουλα ανακατέψτε το μίγμα με το αλεύρι και τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάλτε με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής το μίγμα στις θήκες και ψήστε για 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν.
  • Για το frosting: • Χτυπήστε το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο και την άχνη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και στο τέλος προσθέστε και το μέλι. • Βάλτε το frosting μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής , διακοσμήστε τα cupcakes και στην κορυφή του καθενός βάλτε και από 1-2 σοκολατένια αυγά.
  • από:glikessintages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου