Σουφλέ πορτοκάλι με Grand Marnier
Κάποιες φορές, μετά από ένα ωραίο γεύμα με καλή συντροφιά, εύχεστε να είχατε προνοήσει για ένα ελαφρύ επιδόρπιο, αλλά με όλη την κούραση για την προετοιμασία των υπολοίπων, το είχατε αμελήσει. Δείτε λοιπόν, ένα εύκολο, εντυπωσιακό και εποχικό σουφλέ που σας απαλλάσει από το να πλύνετε τις φόρμες από πορσελάνη.
Yλικά για 6 φόρμες
6 μεγάλα ολοστρόγγυλα πορτοκάλια
3 αυγά
1/3 φλ ζάχαρη + 2 κ.σ. + λίγο ακόμα για τελικό πασπάλισμα
3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
1 κ.σ. Grand Marnier
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόψτε το πάνω μέρος κάθε πορτοκαλιού καθώς και μία πολύ μικρή φετούλα από το κάτω, απλά για να στέκεται.
Από τα κομμάτια που κόψατε κρατήστε το ξύσμα της φλούδας τους.
Πιέστε τα πορτοκάλια για να πάρετε τον χυμό τους.
Μ’ ένα κουτάλι για γκρέιπφρουτ ή κάποιο άλλο παρόμοιο εργαλείο, αδειάστε καλά το εσωτερικό τους προσέχοντας να μην τα τρυπήσετε.
Πασπαλίστε το εσωτερικό τους με λίγη ζάχαρη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα αυγά.
Χτυπήστε τα ασπράδια σ’ ένα μεσαίο μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου μέχρι να είναι απαλά.
Ρίξτε μέσα το χυμό από τα πορτοκάλια και τοποθετείστε τα όλα σ’ ένα σκεύος σε μεσαία φωτιά ανακατώνοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσουν να πήζουν ελαφρώς. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το ξύσμα και το Grand Marnier. Αφήστε το να κρυώσει.
Σ’ ένα μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχουν μαλακές κορφές και σταδιακά προσθέστε τα 2 κ.σ. ζάχαρης μέχρι να έχουν σκληρές κορφές.
Διπλώστε τη μαρέγκα μέσα στην κρέμα πορτοκαλιού και με το μείγμα γεμίστε τα άδεια πορτοκάλια.
Με μία σπάτουλα κάντε επίπεδο το τελείωμα.
Ψήστε για 20’ ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και να φουσκώσουν.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε αμέσως.
πηγή:spoons.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου