Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Φτιάξτε σπιτικά λουκούμια

Screen Shot 2014-07-31 at 07.16.34


Είναι πολλά χρόνια που έχω να το δοκιμάσω. Κάποτε ήταν το κλασικό κέρασμα μαζί μ’ ένα ποτήρι νερό. Οι Εβραίοι έχουν πάντα στα μαγαζιά τους ή στα γραφεία τους ένα γλυκό κέρασμα. Μια καραμέλα, ένα λουκούμι, κάτι. Γνωρίζουν ότι αλλιώς μιλάς για δουλειές με κάποιον που έχει γλυκαθεί και νοιώθει ανάλογα. Φτιάξτε λοιπόν εύκολα λίγα λουκούμια και κεράστε φίλους, πελάτες, συνεργάτες και παρατηρείστε τη διαφορά στη συμπεριφορά τους.


Υλικά για 64 μικρά λουκούμια
25g ζάχαρη άχνη
100g κορν φλάουρ
700g ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
3 κ.σ. σκόνη ζελατίνας
κόκκινο ή ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
2 κ.σ. ροδόνερο
κομματάκια βρώσιμου χρυσού (glitter) (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ντύστε ένα τετράγωνο ταψί 20cm με μεμβράνη.
Κοσκινίστε 25g ζάχαρη άχνη και άλλο τόσο κορν φλάουρ σ’ ένα μικρό μπολ.
Ψεκάστε μ’ αυτό το ταψί.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το λεμόνι και 400ml νερό.
Διαλύστε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, να μη βράζει.
Ρίξτε τη ζελατίνη και ανακατώστε για να διαλυθεί καλά.
Φέρτε το σε βρασμό και μετά αφήστε το να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά, ανακατώνοντας συχνά.
Το μίγμα θα αρχίσει να πήζει και θα πάρει ένα ανοικτό κίτρινο χρώμα.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει ανοικτό ροζ.
Αφήστε το για 5 λεπτά και μετά προσθέστε το ροδόνερο και χύστε το μίγμα στο ταψί.
Αφήστε το να κρυώσει σιγά σ’ ένα δροσερό μέρος για όλη τη νύχτα.
Αλευρώστε μια επιφάνεια με κορν φλάουρ και αναποδογυρίστε το ταψί πάνω της.
Σηκώστε το ταψί και αφαιρέστε τη μεμβράνη.
Κόψτε σε κύβους και καλύψτε τους ευγενικά με κορν φλάουρ.
Ψεκάστε τους τώρα με το glitter.
Κρατείστε τα λουκούμια σε καλά κλειστό δοχείο και σε δροσερό μέρος μέχρι ένα μήνα.
Παρατηρείστε συμπεριφορές.
 πηγή:spoons.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου