Εκτέλεση:
- Ψιλοκόψτε πολύ τη κουβερτούρα και την αφήστε τη στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι και το γάλα & στη συνέχεια προσθέστε το μπείκιν πάουντερ και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε τα και αυτά στο μείγμα, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, ψήστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις τηγανίτες μας ( 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα - 6 cm διάμετρο) για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφετί χρώμα.
- Αφήστε τες να κρυώσουν και σερβίρετε με μία μπάλα παγωτού και μέλι.
- από:glikessintages.gr
Η Συμβουλή του Σεφ:
Δοκιμάστε τις και με maple syrup!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου