Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Καλτσόνε σοκολάτας

Βαθμός δυσκολίας Βαθμός δυσκολίας
Υλικά:
Υλικά για τη ζύμη:
•    1 φακελάκι ξερή μαγιά
•    250ml χλιαρό νερό
•    135γρ. & 270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    85γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT  Κλασική ψιλοκομμένη
•    2 κ.σ. λάδι
•    1 1/4 κ.γ. αλάτι
•    σιμιγδάλι ψιλό για το ζυμάρι

Για την γέμιση:
•    300γρ. τυρί μασκαρπόνε
•    300γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT  Πραλίνα σε μικρά κυβάκια

Εκτέλεση:
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το νερό με τη μαγιά και τα 140γρ. αλεύρι και αφήστε τα για 30 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο μπολ λιώστε τη κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.
  • Όταν είναι έτοιμο το μίγμα με τη μαγιά ρίξτε μέσα τη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Βάλτε στο μίξερ το μίγμα και ξεκινήστε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι ρίχνοντας σιγά σιγά και το αλάτι.
  • Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Αφήστε τη να διπλασιαστεί για μία με μιάμιση ώρα. Χωρίστε σε 6 μέρη το ζυμάρι.
  • Σε ένα πάγκο ρίξτε αρκετό σιμιγδάλι για να ανοίξετε τα ζυμάρια χωρίς να κολλήσουν. Ρίξτε το 1ο ζυμαράκι και πασπαλίστε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι από πάνω. Ανοίξτε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Εάν κολλάει το ζυμάρι στον πάγκο ή στον πλάστη, ρίξτε ακόμα λίγο σιμιγδάλι.
  • Σε αυτό το σημείο προσθέστε 50γρ. μασκαρπόνε και 50γρ. σοκολάτα.
  • Με ένα πινέλο αλείψτε την περιφέρειά της με νερό και διπλώστε από πάνω τη μισή ζύμη κλείνοντάς τη καλά.
  • Ψήστε για 10-12 λεπτά και σερβίρετε αμέσως. 
από:glikessintages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου