Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια





Απλό φαγητό για μια ξεχωριστή και διαφορετική εκδοχή για το κοτόπουλο. Πιπεριές φλωρίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια κάνουν την διαφορά στην γεύση από την thecookbook.gr
Προετοιμασία 10 λεπτά Μαγείρεμα 25 λεπτά Υλικά για 4 άτομα

Υλικά -4 φιλέτα κοτόπουλου
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
-3 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/2 ποτήρι κρασί λευκό

 


-3 κουτ. σούπας βούτυρο (ή λάδι)
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-200 γρ. κρέμα γάλακτος 15%
-3/4 φλιτζανιού ζωμό κότας
-αλάτι, πιπέρι
-3 κουτ. σούπας αλεύρι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μαζί με τη ζάχαρη σε βαθύ τηγάνι με το βούτυρο για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Παράλληλα, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Ενώνουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε να ψηθούν για 12 λεπτά. Τέλος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία βράση και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.


Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφίες: Παύλος Τσοκούνογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου