Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τούρτα παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα

Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και τα  ολόκληρα αμύγδαλα. Πασπαλίζετε με τα  ¾ της  ζάχαρης , προσθέτετε ½ φλιτζ. τσαγιού νερό και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι το χρώμα να γίνει ελαφρώς χρυσαφί. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζετε το ανακάτεμα 2-3 λεπτά, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν. Τα σπάτε στο μπλέντερ σε μικρά κομμάτια.
Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα  σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτετε το ποτό και  τη λιωμένη Κουβερτούρα Γάλακτος και ανακατεύετε.
Σε μία φόρμα με σούστες Νο 26 απλώνετε το μισό παγωτό και από πάνω μία στρώση με καραμελωμένα αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και γαρνίρετε την επιφάνεια του παγωτού κάνοντας ροζέτες  γύρω- γύρω.
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με Κακάο και να  θέλετε γαρνίρετε με φιλέ αμύγδαλου
Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη. Γ ια να το ξεφορμάρετε  χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι  και ανοίγετε τα πλαινά της φόρμας.

από:Γιώτης





  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 750 ml (3 ¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γραμ.(1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 40 γραμ.(2 κουτ. σούπας)βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γραμ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ολόκληρα καθαρισμένα
  • 1 φάκελο Garni με γεύση Βανίλια 100γρ. ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γραμ.(4 κουτ. σούπας) αμαρέττο
  • 100 γραμ.(1 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
  • Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου