Μπιφτέκια γαλοπούλας με σπανάκι και φέτα
Τα μπιφτέκια γαλοπούλας είναι τα αγαπημένα μου. Είναι πολύ νόστιμα και ελαφριά ταυτόχρονα. Αυτό που μου αρέσει στα μπιφτέκια αυτά είναι ότι έχουν πολλά υλικά στο μείγμα τους έτσι γίνονται πιο νόστιμα χωρίς μονοτονία στην γεύση. Το υλικό βέβαια που απογειώνει την γεύση τους είναι η φέτα, τους δίνει μοναδική και διακριτική πικάντικη πινελιά.
Μπορείτε να φτιάξετε με αυτά ωραιότατα burgers ή να τα συνοδεύσετε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.
Μπιφτέκια γαλοπούλας. Δοκιμάστε τα…
Υλικά:
- 470γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ½ φλιτζάνι σπανάκι, ψιλοκομμένο
- ¾ φλιτζανιού κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό, αποξηραμένο
- ½ φλιτζάνι τυρί φέτα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή και όλα τα λαχανικά μαλακώσουν.
- Βγάζουμε τα λαχανικά από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα καρυκεύματα, το αλάτι και το πιπέρι, την φέτα και τα σοταρισμένα λαχανικά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε 6 μπιφτέκια.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ ή στο τηγάνι.
- Δεύτερη επιλογή ψησίματος: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου