Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού




Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Ένα σούπερ καλοκαιρινό πιάτο που μπορείτε να το φτιάξετε στην ψησταριά του μπαλκονιού ή του κήπου. Η συνταγή λέει για στήθος κοτόπουλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βέβαια και μπούτι για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
Η σάλτσα γιαουρτιού συμπληρώνει το πιάτο δίνοντας το υγρό και δροσερό στοιχείο (που καλό είναι να υπάρχει στα ψητά). Επίσης, είναι πολύ ελαφριά και με ελάχιστα λιπαρά.
Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού. Τα καλοκαιρινά σας βράδια θα μυρίσουν σουβλάκια κοτόπουλου στην σχάρα…
Υλικά:
  • 1 κιλό στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας άπαχο γιαούρτι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 170γρ. μανιτάρια, κομμένα στην μέση, αν είναι μεγάλα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 5 εκατοστών
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 5 εκατοστών
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια 5 εκατοστών
  • 1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο σε κομμάτια 5 εκατοστών
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 6 φλιτζάνια ρόκα
Για σάλτσα με γιαούρτι και άνηθο:
  • 3/4 φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
  • 1/2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1/2 λάιμ
Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Προσθέτουμε νερό για να την αραιώσουμε, εάν απαιτείται. Την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 4 ώρες έως όλη τη νύχτα.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το κομμένο σε κύβους ωμό κοτόπουλο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας άπαχο γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο, για 4 ώρες έως όλη τη νύχτα.
  3. Βουτάμε 18 σουβλάκια σε νερό για 1 ώρα για να μην καούν στην σχάρα.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Περνάμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά μέσα από τα σουβλάκια.
  6. Ξεκινάμε να ψήνουμε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα και αμέσως μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή. Ψήνουμε, καλυμμένα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και τα λαχανικά να αρχίσουν να μαυρίζουν, περίπου 8-12 λεπτά, γυρίζοντας τα στην μέση του χρόνου.
  7. Σερβίρουμε τα σουβλάκια πάνω από ένα στρώμα με ρόκα και με την σάλτσα στο πλάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου