Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο


Ένα παραδοσιακό ελληνικό γεύμα για εσάς και την παρέα σας. Σουβλάκι κοτόπουλο, φτιαγμένο με σπιτικό τζατζίκι, για μία αξέχαστη ελληνική βραδιά. Αφήστε κάτω τον κατάλογο delivery και τρέξτε στην κουζίνα σας!
Τί θα χρειαστείτε:

Για το τζατζίκι:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 ολόκληρο αγγούρι
2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για το κοτόπουλο:
150 γραμμάτια κομματάκια κοτόπουλο στήθος
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλιές του γλυκού ξύδι
2 κουταλιές του γλυκού γιαούρτι
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Πώς θα το ετοιμάσετε:

Τζατζίκι:
Στραγγίζετε το γιαούρτι και το αφήνετε στην άκρη για ένα βράδυ, έτσι ώστε να φύγει όση περισσότερη υγρασία γίνεται
Ψιλοκόβετε το αγγούρι και το στεγνώνετε, για να απορροφηθεί η υγρασία
Φτιάχνετε ένα μείγμα από το γιαούρτι, το αγγούρι, το σκόρδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού.
Περιχύνετε το ελαιόλαδο πάνω από το μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Κοτόπουλο:
Συνδυάζετε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Χτυπάτε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά και προσθέτετε το κοτόπουλο. Καλύπτετε το μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Τηγανίζετε το κοτόπουλο μέχρι να είναι ξεροψημένο. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζετε σε ένα πιάτο και το αφήνετε για πέντε λεπτά.
Θερμαίνετε τις πίτες και τοποθετείτε επάνω το κοτόπουλο, το τζατζίκι και ότι άλλο επιθυμείτε.
Τυλίγετε τα σουβλάκια και σερβίρετε
από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου