Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αναποδογυριστό cake με κεράσια



Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 

Για το cake: 200 γρ. βούτυρο
4 αβγά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. μπέκιν πάουντερ
1 κ.γ. λικέρ πικραμύγδαλο

Για τη βάση του cake:
1 κιλό κεράσια χωρίς κουκούτσια
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 20 λεπτά



Εκτέλεση: 
Λιώνουμε το βούτυρο της βάσης και το απλώνουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη της βάσης και αραδιάζουμε
τα κεράσια, να καλύψουν όλο τον πάτο. Χτυπάμε τα
ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και τα κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε το βούτυρο του cake μαζί με τη ζάχαρη  μέχρι
να αφρατέψει και ρίχνουμε τους κρόκους έναν-έναν.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι, το μπέκιν και το λικέρ πικραμύγδαλο.
Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε την μαρέγγα λίγη-λίγη,
καλύτερα σε 3 δόσεις και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τις κεράσια και ψήνουμε το
κέηκ σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους
180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστό το cake
το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου