Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Συνταγή για τραγανά κιμαδοπιτάκια


kimado-pitakia-650
Οι μαζώξεις στη βεράντα και τα χαλαρά βράδια με την παρέα σου, απαιτούν εκτός από μπύρα… και μεζεδάκια! Φτιάξε εύκολα κιμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας και κεφαλογραβιέρα και θα εκπλαγείς από τη γεύση.
Υλικά
  • 500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβα
  • Κόκκινο κρασί
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Διαδικασία
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά κομμένη σε κύβους. Προσθέτουμε τον κιμά και αφού πάρει χρώμα, σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε τη ντομάτα και λίγο νερό και αφήνουμε να ψηθεί, αφού βάλουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν ψηθεί ο κιμάς, κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας σε 3 λωρίδες.  Λαδώνουμε την κάθε λωρίδα και βάζουμε πάνω στην καθεμία, από μια κουταλιά κιμά μαζί με ένα μπαστουνάκι κεφαλογραβιέρα Στην συνέχεια τυλίγουμε σε ρολά ή σε τριγωνάκια.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου