Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Συνταγή για σπιτικές γρανίτες


granita-fraoula-650
Αγαπημένες μικρών και μεγάλων, απολαυστικές, χρωματιστές και δροσιστικές, οι γρανίτες είναι η πιο δροσερή λιχουδιά του καλοκαιριού. Τώρα, εύκολα και απλά μπορείς να τις φτιάξεις και σπίτι. Τι λες;
Yλικά
  • 1 κιλό φρέσκιες φράουλες
  • 1 φλιτζ. γλυκόζη
  • 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Θήκες για γρανίτες
Διαδικασία
Καταψύχουμε τα ¾ της ποσότητας από τις φράουλες για 12 ώρες. Βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε τον πολτό σε μία μεσαία κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε τις φράουλες από την κατάψυξη και τις ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το μείγμα με τις φράουλες και το χυμό λεμονιού και τις φράουλες. Χτυπάμε για λίγα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κανάτα και γεμίζουμε τις θήκες για γρανίτα. Προσθέτουμε τα ξυλάκια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Βγάζουμε τις γρανίτες από το ψυγείο, τις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου