Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σουβλάκι με μαριναρισμένες πατάτες

Σουβλάκι με μαριναρισμένες πατάτες


Μια εύκολη συνταγή για ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο συνοδευτικό. Σουβλάκι με μαριναρισμένες τραγανές και πεντανόστιμες πατάτες για να συνοδεύσετε τα ψητά σας. Απολαύστε τες στο καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 24 μικρές πατάτες “baby” 1-1,5 κιλά περίπου με τη φλούδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες [προαιρετικά]
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, για 13-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο και τα κλωναράκια δεντρολίβανου και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τις πατάτες στο μπολ και ανακατεύετε με τα χέρια σας ή με 2 κουτάλια μέχρι να αλειφτούν καλά οι πατάτες με το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τις πατάτες για 1 περίπου ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
  3. Παίρνετε 6 μεταλλικά σουβλάκια [αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα καλαμάκια εμποτίστε τα 30 λεπτά σε χλιαρό νερό πριν τα χρησιμοποιήσετε για να μη καούν] και “περνάτε” 4 πατάτες σε κάθε σουβλάκι. Αλατίζετε ελαφρώς,  πασπαλίζετε με πάπρικα και τα τοποθετείτε σε λαδωμένη σχάρα του φούρνου.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λ περίπου.  Στα 10 λ ψησίματος τα γυρίζετε και από τη κάτω πλευρά και αλείφετε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Προαιρετικά, αν επιθυμείτε να γίνουν πιο τραγανές και με περισσότερο χρώμα, γυρίζετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε για άλλα 3-4 λ και από τις δύο πλευρές.
  5. Εναλλακτικά στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί, τοποθετείτε τα σουβλάκια πάνω στη λαδόκολλα και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία ψησίματος. Σερβίρετε ζεστές τις πατάτες ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου