Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αλμυρό κέικ με λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα


Αλμυρό κέικ με λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα


Για μένα αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι το καλύτερο κολατσιό και ακόμα καλύτερο πρωινό για εσάς που θέλετε να αρχίζετε την μέρα σας με κάτι αλμυρό, νόστιμο και χορταστικό. Μπορείτε να βάλετε ότι άλλα υλικά θέλετε. Καλή ιδέα θα ήταν αντί για μοτσαρέλα να βάλετε φέτα ή τσένταρ. Η πιο τέλεια στιγμή στο κέικ αυτό είναι όταν το βγάζεις από τον φούρνο όπου η μυρωδιά μαγεύει την μύτη και απογειώνει την όρεξη σου για φαγητό.
Αλμυρό κέικ με μοτσαρέλα, λιαστές ντομάτες και βασιλικό. Νόστιμο και πανεύκολο!
Υλικά:
  • 1¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για ψωμί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 120γρ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • ⅓ φλιτζανιού ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  • 2 αυγά
  • 2½ κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1¼ φλιτζάνι ξινόγαλα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί 20×10 εκατοστών.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε τον βασιλικό, την μοτσαρέλα και την λιαστή ντομάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αυγά, το λάδι και ξινόγαλα.
  5. Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στο μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι όλα τα συστατικά να αναμειχθούν καλά (η ζύμη θα είναι κολλώδης).
  6. Μεταφέρουμε την ζύμη στο έτοιμο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά (ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν).
ΑΡΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΑλμυρό κέικ με λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα 
Πηγή: http://www.willcookforsmiles.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου