
Αλμυρό κέικ με μοτσαρέλα, λιαστές ντομάτες και βασιλικό. Νόστιμο και πανεύκολο!
Υλικά:
- 1¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για ψωμί
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 120γρ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- ⅓ φλιτζανιού ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
- 2 αυγά
- 2½ κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1¼ φλιτζάνι ξινόγαλα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί 20×10 εκατοστών.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό, την μοτσαρέλα και την λιαστή ντομάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αυγά, το λάδι και ξινόγαλα.
- Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στο μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι όλα τα συστατικά να αναμειχθούν καλά (η ζύμη θα είναι κολλώδης).
- Μεταφέρουμε την ζύμη στο έτοιμο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά (ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου