Ποτέ δεν ξεχνάμε το έξυπνο επιδόρπιο που λέγεται μπάρες. Έξυπνο γιατί φτιάχνεται εύκολα και μπορούμε να το διατηρήσουμε για αρκετές μέρες. Επίσης συνήθως οι μπάρες δεν είναι παχυντικές ούτε βαριές για το στομάχι, είπαμε είναι ένα αθώο επιδόρπιο που σου δίνει μία γλυκιά γεύση χωρίς να σε φορτώνει τσάμπα.
Εδώ οι μπάρες μας είναι με μέλι και καρύδια, απολαυστικότατος και θρεπτικότατος συνδυασμός.
Μπάρες με μέλι και καρύδια. Δοκιμάστε τις…
Υλικά:
Για κρούστα:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2/3 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, κρύο
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1 2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 25 εκατοστών αλουμινόχαρτο και το ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρέματος (ή το βουτυρώνουμε ελαφρώς).
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη και το αλάτι. Κόβουμε μέσα στο μείγμα 2/3 φλιτζανιού βούτυρο και το επεξεργαζόμαστε μέχρι να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα. Πασπαλίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο έτοιμο ταψί και το πατάμε σταθερά.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
- Ενώ η κρούστα ψήνεται, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα αυγά, το μέλι, 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να μαλακώσει. Ανακατεύουμε μέσα και τα τεμαχισμένα καρύδια. Απλώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα, μόλις βγει από τον φούρνο.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να πήξει. Αν κορυφή παίρνει χρώμα γρήγορα το καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μία σχάρα πριν το κόψουμε σε μπάρες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Πηγή: http://www.the-girl-who-ate-everything.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου