Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Φανταστικές πατατοκροκέτες !







 Υλικά για 25-30 κροκέτες

1 κιλό πατάτες

200 γρ edam, gouda , mozzarella

2 κρόκους αυγών

2 αυγά

100 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Τριμμένη φρυγανιά

λάδι για το τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι

 Οδηγίες

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Αφήνουμε λόγο να κρυώσουν και πολτοποιούμε .


 
 
 Προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και δύο κρόκους αυγών, το αλάτι το πιπέρι και  το μοσχοκάρυδο για γεύση. Προσθέστε μία ή δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά στο μείγμα, εάν είναι πολύ υγρό.
 
 
 
Κόβουμε το τυρί σε κύβους . Πλάθουμε τις κροκέτες τοποθετούμε  σε κάθε μια κροκέτα  ένα κύβο του τυριού, και στη συνέχεια το περνάμε από το χτυπημένο αυγό και την τριμμένη φρυγανιά.
 
 


Τηγανίζουμε σε λάδι , στη συνέχεια στραγγίζουμε  σε χαρτί κουζίνας .








πηγή και φώτο συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου