
Γλυκό με κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί και σφολιάτα. Μοναδικό…
Υλικά:
- 450γρ. σφολιάτα
- 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3 κρόκοι αυγών
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας ρούμι
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- Βγάζουμε την σφολιάτα από το ψυγείο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά. Την ανοίγουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε ένα μακρόστενο ορθογώνιο. Μαζεύουμε τις άκρες και τρυπάμε στην ζύμη με ένα πιρούνι. Κόβουμε σε δύο ορθογώνια.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Χαράσσουμε ένα ορθογώνιο σε τρία τετράγωνα. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, αρχίζουμε να κάνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε το γάλα σε μία μικρή βαριά κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σιγά-σιγά το αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τους κρόκους των αυγών και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει χλωμό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε το καυτό γάλα αργά στο μείγμα αυγών και αλευριού. Μόλις το ανακατέψουμε όλο, βάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει, στη συνέχεια, την ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ και το σκεπάζουμε. Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει χωρίς να πήξει.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε μέσα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε το ρούμι μέσα στην κρέμα, έπειτα ανακατεύουμε μέσα το μείγμα αυγού και έπειτα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε με χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βρέχουμε τα φύλλα ζύμης με κρύο νερό. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε 1 1/4 φλιτζάνι κρέμα σε ένα παγωμένο μπολ. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και κοσκινίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη από πάνω. Χτυπάμε την κρέμα που έχει απομείνει.
- Απλώνουμε τα φύλλα ζύμης στον πάτο του ταψιού. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής, στη συνέχεια, τη σαντιγί πάνω από την κρέμα. Προσθέτουμε από πάνω τα σημαδεμένα φύλλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το κόβουμε σε τετράγωνα. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου