Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Απλά υπέροχες! Συνταγή για πατάτες γεμιστές με κασέρι και μπέικον


baked-potatoes-recipe-650
Η φράση «θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου»… γίνεται πράξη με αυτή τη συνταγή! Οι πατάτες γεμίζονται με εκλεκτό κασέρι και λαχταριστό μπέικον, «λούζονται» με κρέμα γάλακτος και «δηλώνουν» πανέτοιμες να τις απολαύσεις!
Υλικά
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 100 γραμμ. κασέρι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 50 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 8 φέτες μπέικον
  • 4 μικρές ντομάτες
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βράζουμε τις πατάτες για 12 περίπου λεπτά και τις στραγγίζουμε. Έπειτα ψιλοκόβουμε τις 4 φέτες μπέικον και μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Ανάβουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Στη συνέχεια, κόβουμε ένα «καπέλο» από την πατάτα, τα 2/3 του ύψους της δηλαδή. Αδειάζουμε λίγο το εσωτερικό από τις πατάτες.
Σε ένα μπολ, με ένα πιρούνι κάνουμε πουρέ το περιεχόμενο της πατάτας, προσθέτουμε το κασέρι κομμένο σε κύβους, το μισό ματσάκι από το φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το άσπρο μέρος) πολύ ψιλοκομμένο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το μπέικον και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου