Αντί να φτιάξουμε μία κομματάκι βαρετή (μεταξύ μας) κρέμα με σοκολάτα την φτιάχνουμε σε τάρτα. Όσο να ναι η κρέμα ταιριάζει πολύ με μπισκότο και όταν μιλάμε για μπισκότα Oreo τότε ο συνδυασμός είναι θεϊκός.
Αυτό που πρέπει να προσέξετε στο γλυκό αυτό είναι να σας πήξει καλά η κρέμα (δηλαδή να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού). Έπειτα στο ψυγείο και έτοιμη. Είναι ένα γλυκό ιδανικό για κάθε περίσταση που ταιριάζει στο Καλοκαίρι.
Τάρτα με κρέμα σοκολάτας. Ανάλαφρη, δροσερή και απολαυστική!
Υλικά:
Για την κρούστα:
- 2 φλιτζάνια μπισκότα Oreo, σε ψίχουλα
- 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση:
- 5 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 310γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομματάκια
- σαντιγί για το γαρνίρισμα, αν θέλετε
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα μπισκότα σε ψίχουλα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει σαν υγρή άμμος. Το πατάμε στον πάτο ενός σκεύους πυρέξ 25 εκατοστών. Το βάζουμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε την γέμιση.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ελαφρώς ανακατεύουμε τους κρόκους και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί μέχρι να ζεματιστεί. Ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να διαλυθούν, περίπου 2 λεπτά. Ρίχνουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος στους κρόκους αυγών για να ζεσταθούν. Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών σε μπεν μαρί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να αρχίσει να πήζει και να μπορεί να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού, περίπου 8 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τη βανίλια και τα κομμάτια σοκολάτας. Χύνουμε το μείγμα στην έτοιμη κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει θερμοκρασία δωματίου. Καλύπτουμε με πλαστικό περικάλυμμα (απευθείας πάνω στην επιφάνεια) και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες ή για όλη την νύχτα, μέχρι το περικάλυμμα να βγαίνει καθαρό και η τάρτα είναι έτοιμη και κρύα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σαντιγί.
Συμβουλές:
- Η τάρτα σας δεν θα γίνει όπως πρέπει αν δεν πήξει αρκετά η κρέμα-γέμιση. Αν δεν είστε σίγουροι για το αν ή όχι το μείγμα είναι αρκετά παχύρευστο, συνεχίστε το μαγείρεμα σε μπεν μαρί για άλλα 5 λεπτά (έχοντας πάντα αρκετό νερό να σιγοβράζει). Αυτό θα συνεχίσει να πυκνώνει το μείγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου