Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Κρουασανάκια σοκολάτας σε 30'


κρουασάν σοκολάτας

Τα λατρεύω. Κι εσύ τα λατρεύεις. Και τα παιδιά τα λατρεύουν. Ας ζητήσουμε συγνώμη από τον φούρναρη απέναντι αλλά από σήμερα θα τα φτιάχνουμε μόνοι μας και θα τα τρώμε με την φρεσκολιωμένη σοκολάτα κι ένα ποτήρι κρύο καφέ! Φύγαμε κουζίνα..

Χρειαζόμαστε:
  • 1 πακέτο κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας ή την έτοιμη ζύμη που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ μόνο για κρουασάν
  • 1/4 κούπας σκούρα κομμάτια σοκολάτας με κακάο
  • 1 αυγό
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Μόλις τα φύλλα έχουν ξεπαγώσει τα ανοίγουμε και κόβουμε σε ορθογώνια τρίγωνα όπως στην φωτογραφία από κάτω. Θέλουμε να βγουν περίπου 16 τρίγωνα.
croasan2
Αφού τα έχουμε κόψει όλα βάζουμε την σοκολάτα στα τρίγωνα μας από την φαρδιά τους μεριά. Αν τα θέλεις πιο μπουκωμένα με σοκολάτα μπορείς να μην κρατήσεις την δοσολογία της συνταγής και να βάλεις παραπάνω αλλά πρόσεχε μην το παρακάνεις!
Τυλίγουμε τα τρίγωνα από την φαρδιά μεριά προς την μύτη τους πιέζοντας ταυτόχρονα τις άκρες για να μην τρέξει η λιωμένη σοκολάτα όσο θα ψήνονται.
Σχεδόν έτοιμα! Τώρα μας έμεινε μόνο να βάλουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, να βάλουμε μέσα τα κρουασανάκια, να χτυπήσουμε το αυγό, να τα αλείψουμε από πάνω και να τα βάλουμε στο φούρνο! Προσοχή! Μόλις τα βάλεις στο φούρνο θα χαμηλώσεις την ένταση αμέσως στους 200 βαθμούς!!
Ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!
Μην δαγκώσεις αμέσως για να απολαύσεις την λιωμένη σοκολάτας, θα καείς! Περίμενε δέκα λεπτά!
Καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου