Είναι το φαγητό της παρέας και του τσίπουρου, ο πιο αγαπημένος μεζές στο Πήλιο σερβίρεται αρκετά καυτερός με άφθονο ψωμί και τσίπουρο, η καλύτερη λύση για να «έρθει» η όρεξη στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!
Υλικά
- 1 θηλειά λουκάνικο χωριάτικο
- 7-8 πιπεριές κέρατο πράσινες
- 1-2 πιπεριές καυτερές προαιρετικά
- 3 μέτριες ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο
- Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια.
- Αρχικά και τηγανίζουμε να πάρει ελαφρύ χρώμα, το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι μεταφέρουμε τις πιπεριές, από επάνω στρώνουμε τα λουκάνικα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα μπαχαρικά και ελαιόλαδο.
- Αν οι ντομάτες δεν έχουν αρκετά υγρά προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και σερβίρουμε με άφθονο ψωμί!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου