Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Συνταγή για τηγανητά μπιφτέκια


mpiftekia-650
Μπυρίτσα, χωριάτικη σαλάτα και τηγανητός μεζές! Η καλύτερη πρόταση για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου. Τι λες, λοιπόν, να πλάσουμε μπιφτέκια, αφράτα και λαχταριστά; Θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.
Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φρυγανιές
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αβγά
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι & πιπέρι
 Διαδικασία
Βάζουμε σε μια λεκάνη το γάλα, τις φρυγανιές και τις μουσκεύουμε. Τις στύβουμε καλά και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη μαζί με τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ντομάτα τριμμένη, τα ζυμώνουμε και πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια.
Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα ένα τα μπιφτέκια, τα βουτάμε στο αβγό και μετά στη φρυγανιά. Βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα και εκλεκτή φέτα.
από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου