Πόσο ξεχασμένη μόδα είναι τα πικ-νικ; Γιατί όχι να μην τα επαναφέρουμε πάλι και αυτήν την φορά στις παραλίες. Ένα σάντουιτς μετά την βουτιά στην θάλασσα εξάλλου ακούγεται πολύ καλό.
Το μυστικό της νοστιμιάς του συγκεκριμένου σάντουιτς είναι στην καλή ποιότητα και ποσότητα των υλικών που περιέχει.
Την επόμενη φορά μέσα στην τσάντα θαλάσσης μην βάλετε μόνο αντηλιακό και πετσέτα.
Υλικά:
- 1 καρβέλι focaccia ή όποιο ψωμί προτιμάτε
- 140γρ. σαλάμι
- 115γρ. αλλαντικό χοιρινό
- 115γρ. μορταδέλα
- 230γρ. φέτες ζαμπόν
- 230γρ. φέτες τυρί προβολόνε
- 230γρ. φέτες μοτσαρέλα
Μείγμα με ελιές:
- 1 φλιτζάνι πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι μαριναρισμένες αγκινάρες, ψιλοκομμένες
- 1/3 φλιτζανιού ψητή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζανιού σέλινο (περίπου 1 μεγάλο), κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 3/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα νιφάδες τσίλι
Εκτέλεση:
- Πρώτον, ανακατεύουμε όλα τα υλικά του μείγματος ελιών σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Κόψτε το ψωμί στη μέση. Απλώνουμε στις δύο πλευρές του ψωμιού γενναιόδωρες ποσότητες μείγματος ελιών. Όταν απλώνετε το μείγμα στην κάτω φέτα ψωμιού αποφύγετε να βάλετε πολύ γιατί θα γίνει πάρα πολύ υγρό.
- Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ταψί. Απλώστέ το κάτω μέρος με χοιρινό, στη συνέχεια, μορταδέλα, σαλάμι, στη συνέχεια, προβολόνε, μετά ζαμπόν και τέλος μοτσαρέλα. Προσεκτικά κλείνουμε το σάντουιτς με την άλλη φέτα του ψωμιού.
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα άλλο ταψί πάνω από το σάντουιτς μαζί με ένα βαρύ αντικείμενο, όπως ένα βαρύ τηγάνι. Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα.
- Κόβουμε σε τετράγωνα και ορθογώνια.
- Μπορείτε να κόψετε τις άκρες των σάντουιτς ώστε να έχουν τα κομμάτια τέλειο σχήμα.
- Τυλίξτε το με μία λαδόκολλα, δέστε το με κορδόνι και έχετε το τέλειο σάντουιτς για πικ-νικ!
από:marymary.gr |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου