Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σάντουιτς με κοτόπουλο και μπέικον


4350_sandwich_00

Έχω να σας συστήσω ένα πεντανόστιμο ζεστό σάντουιτς που λατρεύω. Μου αρέσει πολύ γιατί έχει πλούσια σε γεύση υλικά και ψήνεται στο τηγάνι.
Συνήθως το τρώω ως κολατσιό το απόγευμα ή ως πρωινό όταν έπεται μία γεμάτη μέρα που χρειάζομαι ενέργεια.
Πάω γρήγορα στην κουζίνα… Εσείς;

Υλικά:
  • 4 φέτες ψωμί μπαγκέτα ή ψωμί του τοστ (αν προτιμάτε)
  • 6 φέτες μπέικον (κομμένες στη μέση)
  • 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα της επιλογής σας (όπως μαγιονέζα)
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (όση ποσότητα θέλετε)
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:
  1. Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τις σοτάρουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε το στήθος κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Παίρνουμε ένα ταψί με επένδυση αλουμινόχαρτου. Ψεκάζουμε ελαφρά το ταψί με αντικολλητικό σπρέι ψησίματος. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε το κοτόπουλο στους 180°C μέχρι να ψηθεί (η εσωτερική θερμοκρασία να έχει φτάσει τους 75°C) περίπου 25-30 λεπτά. Αφαιρέστε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
  3. Βουτυρώνουμε κάθε πλευρά από τις φέτες του ψωμιού. Πάρτε κάθε μία φέτα και απλώστε μία στρώση σάλτσας από την πλευρά που δεν έχει βούτυρο. Τοποθετήστε 1 φέτα τυρί πάνω από την σάλτσα. Απλώστε ένα δεύτερο στρώμα με το μισό κοτόπουλο και το μισό μπέικον. Βάζουμε στην κορυφή μια επιπλέον φέτα τυρί. Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα στο κάτω μέρος της άλλη φέτας ψωμιού και τοποθετήστε την πάνω από το σάντουιτς, με την πλευρά που έχουμε απλώσει την σάλτσα προς τα κάτω. Επαναλάβετε το ίδιο με το άλλο σάντουιτς.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε τα σάντουιτς στο τηγάνι με την πλευρά που έχουμε αλείψει το βούτυρο προς τα κάτω. Ψήνουμε μέχρι τα σάντουιτς να ροδίσουν στο κάτω μέρος (περίπου 2 λεπτά). Γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και το τυρί να λιώσει.


4350_sandwich_01
από:marymary.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου