
Αυτά τα κεφτεδάκια θα μπορούσαν να είναι ελληνική συνταγή καθώς θυμίζουν πολύ από Μεσόγειο και την ελληνική κουζίνα. Ουσιαστικά είναι τα κλασσικά κεφτεδάκια που ξέρουμε από μοσχαρίσιο κιμά. Η διαφορά με τα ελληνικά είναι στο ότι περιέχουν ρύζι και καρότο στο μείγμα κιμά. Αυτό όμως που τα κάνει ακαταμάχητα είναι η κρεμώδη σάλτσα που είναι απλή και νοστιμότατη.
Ρώσικα κεφτεδάκια με κρεμώδη σάλτσα. Εύκολα και νόστιμα…
Υλικά:
- 450γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 μεσαίο καρότο
- 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
- ¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- ¼ φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πρώτα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό το ρύζι.
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό με 1 φλιτζάνι ρύζι. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε καλυμμένα για 5 λεπτά. Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρύζι σε αυτό το σημείο δεν θα είναι ακόμη καλά βρασμένο, το μαγείρεμα του θα συνεχιστεί αργότερα.
- Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε το κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ.
- Έπειτα τρίβουμε το καρότο και το ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι, το ρύζι, τον κιμά, το σκόρδο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια σε σχήμα μπάλας.
- Ροδίζουμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές σε ένα καυτό τηγάνι με λάδι.
- Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε την σάλτσα σε μία άλλη κατσαρόλα, ανακατεύοντας την σάλτσα ντομάτας, τη κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Φέρνουμε την σάλτσα σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Τα σερβίρουμε μαζί με ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας. Ρίχνουμε από πάνω σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου